Autor:
Andero Kalju

Tartu Ülikool kutsub osalema tudengivarjuprojektis

Tartu Ülikool pakub tulevastele üliõpilastele taas võimalust tulla tudengivarjuks. See on hea viis, kuidas saada varakult parem ülevaade huvipakkuva eriala õppetööst ülikoolis ja tutvuda tudengieluga.

Lisaks oodatakse tudengivarjuprojektis osalema üliõpilasi, kes on valmis tudengivarjule ülikoolielu tutvustama. Suurt populaarsust kogunud tudengivarjuprojekti käigus veedavad tudeng ja tema erialast huvitatud õpilane või üliõpilane koos ühe päeva, et tulevane sisseastuja saaks parema ettekujutuse sellest, mida valitud eriala õppimine tegelikult tähendab.

Kunagine tudengivari, nüüdne ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala esimese aasta üliõpilane Hanne-Lore Tuubel meenutas, et kogus tudengivarjupäeval terve hulga uusi teadmisi ja ka elamusi. „Pärast loengut oli meil pooletunnine paus, mille jooksul jõudsin koos oma tudengiga õppehoonele tiiru peale teha, kiigata sisse mitmesse ruumi, palju küsida ja vastuseid kuulata ning kõige tipuks teretada trepil president Ilvest, kes oli tulnud riigiteaduste üliõpilastele külalistundi andma.“

Projekti juht Hanna Keidong kinnitas samuti, et tudengivarjud saavad kuldaväärt kogemuse. „See pole lihtsalt majatuur või ekskursioon, vaid terve koolipäev koos tudengiga,“ ütles ta. Kogemuslugudega saab pikemalt tutvuda ülikooli veebilehel.

Varjuks on võimalik tulla nii esimese õppeastme (bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppe) kui ka teise astme (magistriõppe) tudengitele. Osalemiseks tuleb valida sobiv õppekava ja registreeruda ülikooli veebilehel.

Samuti palutakse ülikooli veebilehel end kirja panna üliõpilastel, kes tahaksid tudengivarjule oma eriala ja ülikoolielu tutvustada.

Pärnu kolledži avatud uste päev 2024

GALERII: Avatud uste päev tõi kokku pea 100 huvilist

Avatud uste päev 2024

Avasta oma tulevikuvõimalused Tartu Ülikooli Pärnu kolledžis - tule 10. aprillil avatud uste päevale!

Persoonibrändipõhine ettevõtlus

Vastuvõtt Tartu Ülikooli Pärnu kolledžisse on avatud!