Autor:
Tartu Ülikooli Pärnu kolledž

Kolledži võistkond esines edukalt EMCupil

12 - 13 veebruar Maastrichtis toimunud üleeuroopalisel hotellikoolide võistlusel EMCup oli võistlustules ka Pärnu kolledži meeskond.

Meeskonda kuulusid: Merili Kallas, Julia Laidvee, Kristin Kask, Aglis Part, juhendajateks olid kolledži praktikakorralduse spetsialist Getter Koobas ja Erasmus+ õpirände koordinaator Ly Lumiste.

Sellel aastal osales võistlusel 28 kooli 14 Euroopa riigist. Kaasatud oli ka 82-liikmeline žürii 47 organisatsioonist. Võistluse võitis Shannon College of Hotel Management, University Galway.

Pärnu kolledži võistkonna liikme Merili sõnul olid žüriis esindatud nii maailma juhtivad hotelliketid nagu Hilton ja Mariott kui Lääne - Euroopas tuntud ketid nagu Leonardo Hotels ja Ruby Hotels. „Vahetasin kõikide nende hotellide esindajatega ka kontakte, juhuks kui tekib soov mõnda nendesse praktikale või miks mitte tulevikus ka tööle minna“, lisas Merili.

Žürii tagasisiside Pärnu kolledži võistkonna esitlusele oli väga positiivne. Kuigi auhinnalisele kohale kolledži võistkond ei jõudnud, kiideti tudengite professionaalset esinemist ja läbimõeldud vastuseid žürii küsimustele.

Jäime oma esitlusega kindlasti meelde, sest kasutasime näitlikustava elemendina ananassi, mis on külalislahkuse sümbol. 

Getter Koobas

Getter Koobase sõnul eristus nende meeskonna pakutud idee teiste omast eelkõige seetõttu, et nende fookuses oli eeskätt klient. Paljud teised tiimid keskendusid peamiselt hotellile ja investoritele kasu teenimisele.

Võistluspäevad Maastrichtis olid intensiivsed ja võrdlemisi väsitavad, aga samas andsid ka palju energiat, eneseusku ja kogemust.

Merili: ”Oli tore näha, et üle Euroopa on niivõrd palju kõrge tasemega suuri turismikoole ja sellest valdkonnast huvitunud noori. Saime kindlasti endale eluaegseid tutvusi.”

Kristin: ”Sain siiski hea kogemuse oma mugavustsoonist välja tulles. Kusjuures “Get out of your comfort zone!” oli ka üks võistluse hüüdlause.”

Aglis: ”Kuna ühe ülesande jaoks moodustati kohapeal kõikidest osalejatest segameeskonnad, sai koos töötada väga erinevate inimestega. Sain huvitava kogemuse, kuidas ühise eesmärgi nimel täiesti võõrastest sinu meeskonna liikmed saavad.”

Tudengite võistluse jaoks tehtud töö oli Getter Koobase sõnul heaks lõputöö eelharjutuseks, kuid kõige tähtsamad Maastrichtis käimise juues on ikkagi kontaktid, mis sealt saadi. 

Tulevastele EMCupi osalejatele soovitavad selleaastased võistlejad võtta tõsiselt turunduse õppeainet ja eriti pitchimise harjutamist, sest enesekindla esinemisega on pool võitu juba käes. Samuti tasub julgelt kohapeal kõigiga suhelda ning võiks mõelda enda visiitkaardi tegemisele, mida potentsiaalsetele praktika- ja töökohtadele jagada.

projektijuhtimine

Konverents "Projektijuhtimisest projektimajandusse" KOHAD ON TÄIS!

Tudeng ja tudengivari

Ülikool ootab tulevasi üliõpilasi tudengivarjuks

AI

Online seminar - AI and IT meets business and creativity