Teadustööd ja publikatsioonid

Tartu Ülikooli Pärnu kolledži teadusalane tegevus on seotud peamiselt teenusmajanduse erinevate aspektide uurimisega enda kompetentsivaldkondades – turismis, ressursimajanduses, sotsiaal- ja tervisevaldkonnas, ettevõtluses ja juhtimises. Uuringud ja analüüsid hõlmavad muuhulgas turismi arengut ja mõju piirkonnale, kultuuripärandi säilitamist ja taastamist, haridusvaldkonna probleeme ja väljakutseid ning innovatsiooni ja tehnoloogia rakendamist erinevates valdkondades. Kolledž panustab valdkondade ja erialategevuste teaduspõhisesse arendamisse ning osaleb aktiivselt ka erialase terminoloogia täiendamisel.   

Teadustööde ja publikatsioonide loetelu

1.1. Teadusartiklid, mis on kajastatud Web of Science andmebaasides Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index, Emerging Sources Citation Index ja/või andmebaasis Scopus (v.a. kogumikud)

Behrens, J W.; Ryberg, M P.; Einberg, H; Eschbaum, R., Florin, A-B; Grygiel, W; Herrmann, J P; Huwer, B; Hüssy, K; Knospina, E; Nõomaa, K; Oesterwind, D; Polte, P; Smolinski, S; Ustups, D; van Deurs, M; Ojaveer, H. 2022. Seasonal depth distribution and thermal experience of the non-indigenous round goby Neogobius melanostomus in the Baltic Sea: implications to key trophic relations. Biological Invasions, 24: 527–541. https://doi.org/10.1007/s10530-021-02662-w

Bekkevold, D., Berg, F., Polte, P., Bartolino, V., Ojaveer, H., Mosegaard, H., Farrell, E.D., Fedotova, J., Hemmer-Hansen, J., Huwer, B., Trijoulet, V., Albertsen, C.M., Fuentes-Pardo, A.P., Gröhsler, T., Pettersson, M., Jansen, T., Folkvord, A., Andersson, L. 2023. Mixed-stock analysis of Atlantic herring (Clupea harengus): a tool for identifying management units and complex migration dynamics. ICES Journal of Marine Science, https://doi.org/10.1093/icesjms/fsac223

Ojaveer, H; Einberg, H; Lehtiniemi, M; Outinen, O; Zaiko, A; Jelmert, A; Kotta, J. 2022. Quantifying impacts of human pressures on ecosystem services: Effects if widespread non-indigenous species in the Baltic Sea. Science of The Total Environment, 858(2): 159975. https://doi.org/10.1016/j.scitotenv.2022.159975

Ruiz, G. M.; Galil, B. S.; Davidson, I. C.; Donelan, S. C.; Miller, A. W.; Minton, M. S.; Muirhead, J. R.; Ojaveer, H.; Tamburri, M. N.; Carlton, J. T. 2022. Global marine biosecurity and ship lay-ups: intensifying effects of trade disruptions. Biological Invasions 24: 3441–3446, https://doi.org/10.1007/s10530-022-02870-y

Trenkel, V. M.; Ojaveer, H.; Miller, D. C. M. Dickey-Collas, M. 2023. The rationale for heterogeneous inclusion of ecosystem trends and variability in ICES fishing opportunities advice. Marine Ecology Progress Series, https://doi.org/10.3354/meps14227

 

3.1. Artiklid/peatükid lisas loetletud kirjastuste välja antud kogumikes (kaasa arvatud Web of Science Book Citation Index, Web of Science Conference Proceedings Citation Index, Scopus refereeritud kogumikud)

Ülle Pärl; Tiina Viin; Marit Piirman Aasta: 2023 Estonia and the COVID-19 Crisis. Changes in Markets and Business Models in Tourism Sector In: Joanna Duda and Rafał Kusa (Ed.). Entrepreneurship, Innovation, and Crisis SME Responses to the COVID-19 Pandemic. (109−131). Routledge.

Piirman, Marit Aasta: 2022 Service Design In: Buhalis, Dimitrios (Ed.). Encyclopedia of Tourism Management and Marketing Edward Elgar Publishing.

Piirman, Marit; Saks, Katrin Aasta: 2022 Celebrity endorsement In: Buhalis, Dimitrios (Ed.). Encyclopedia of Tourism Management and Marketing Edward Elgar Publishing.

Pabel, Anja; Piirman, Marit Aasta: 2022 Humour In: Buhalis, Dimitrios (Ed.). Encyclopedia of Tourism Management and Marketing Edward Elgar Publishing. DOI: 10.4337/9781800377486.humour

Tooman, Heli; Piirman, Marit; Kärp, Margrit Aasta: 2022 Using the Principles of the Holistic Wellness Concept in Designing and Developing Hospital Services: Case of Pärnu Hospital, Rehabilitation and Well-Being Centre In: Mario A. Pfannstiel, Nataliia Brehmer, Christoph Rasche (Ed.). Service Design Practices for Healthcare Innovation. Paradigms, Principles, Prospects. (201−223). Springler, Cham. DOI: 10.1007/978-3-030-87273-1_10

Roosipõld, A.; Ojasoo, M. (2022). Wine Experience In: Buhalis, D. (Ed.). Tourism Management and Marketing in Transformation, in Buhalis, D., (ed) Encyclopedia of Tourism Management and Marketing. EDWARD ELGAR PUBLISHING . DOI: 10.4337/9781800377486.wine.experience

Ojasoo, Merle; Roosipõld, Anne (2022). Hunting Tourism Ethics. In: Dimitrios Buhalis (Ed.). Tourism Management and Marketing in Transformation, in Buhalis, D., (ed) Encyclopedia of Tourism Management and Marketing. EDWARD ELGAR PUBLISHING [ilmumas].

Tooman, Heli; Piirman, Marit; Kärp, Margrit (2022) Using the Principles of the Holistic Wellness Concept in Designing and Developing Hospital Services: Case of Pärnu Hospital, Rehabilitation and Well-Being Centre  In: Mario A. Pfannstiel, Nataliia Brehmer, Christoph Rasche (Ed.). Service Design Practices for Healthcare Innovation. Paradigms, Principles, Prospects. (201−223). Springler, Cham. DOI: 10.1007/978-3-030-87273-1_10

Ülle Pärl; Tiina Viin; Marit Piirman (2022). Estonia and the COVID-19 Crisis. Changes in Markets and Business Models in Tourism Sector. In: Joanna Duda and Rafał Kusa (Ed.).  Entrepreneurship, Innovation, and Crisis SME Responses to the COVID-19 Pandemic. (109−131).  Routledge. http://10.4324/9781003279891-5

 

3.2. Artiklid/peatükid lisas mitte loetletud kirjastuste välja antud kogumikes

Espana, Cristina; Soosaar, Reet. (2022). A Novel Context for Project-Based Learning. A language school for adults in Spain (EOI) & An applied higher education institution (college) of a university in Estonia. Interdisciplinary Journal of Problem-based Learning (IJPBL), Vol.16 (1). https://doi.org/10.14434/ijpbl.v16i1.28785

 

Muud artiklid:

Männikus, G.; Kuura, A. (2022). The role of Personal Branding in Entrepreneurship Education. Piccola Impresa/Small Business, (1), 18-36. https://doi.org/10.14596/pisb.2861

Kuura, A.; Lundin, R.A.; Sandoval, I. (2022). Chunking and jazzing: “after method” alternative approaches in social science research. SN Social Sciences 2, 117. https://doi.org/10.1007/s43545-022-00430-8

 

Konverentsiettekanded:

Roose, A. „Knowledge gap, system maturity and end-user practises in the deployment of energy applications in Smart Tampere and Smart Tartu“. In: Moritz Albrecht, Sergey Sidorenko, Henrik Nielsen, Jarmo Kortelainen, Laura Poikolainen (Ed.). Multiple Nordic Geographies. 9th Nordic Geographers Meeting, 19th – 22nd of June 2022. (130). Joensuu: University of Eastern Finland.

Roose A. „Urban district model in energy transition“. In AESOP European Planning Schools 2022 Congress  'Space for Species: Redefining Spatial Justice', Tartu, Estonia on July 25-29, 2022.

Roose A. “Public spaces delivered by the suburban growth machine.“ Abstract Book: 5th World Planning Schools Congress, Bali, Indonesia, 29 Aug - 2 Sept, 2022. Bali, Indonesia: Global Planning Education Association Network , 2.

1.1. Teadusartiklid, mis on kajastatud Web of Science andmebaasides Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index, Emerging Sources Citation Index ja/või andmebaasis Scopus (v.a. kogumikud)

Tamberg, T., Kuura, A., Soosaar, R. (2021). Project management and entrepreneurship competences. Central European Economic Journal, 8 (55), 25−43. DOI: 10.2478/ceej-2021-0003.

Tuulik, VR., Kumm, M., Tuulik, V. et al. (2021). The therapeutic effect of Värska mud and Värska mineral water baths on the overuse pain and muscle tension syndromes in the working age population. Environ Geochem Health. https://doi.org/10.1007/s10653-021-00951-w

1.2. Teadusartiklid teistes rahvusvahelistes teadusajakirjades, millel on registreeritud kood, rahvusvaheline toimetus, rahvusvahelise kolleegiumiga eelretsenseerimine, rahvusvaheline levik ning kättesaadavus ja avatus kaastöödele

Kuura, Arvi (2020). 25 Years of Projectification Research. Project Management Development – Practice and Perspectives, 20−34.

Viin, T.; Koor, T.; Piirman, M.; Juust, L. (2020). DEVELOPMENT OF A TOURISM HIGHER EDUCATION CURRICULUM INCORPORATING CHANGE. Journal L'Association 1901 SEPIKE, 27, 79−85.

 

2.5. Projekti, tellitud teadustöö või analüüsi publitseeritud raport

Piirman, Marit; Koor, Tatjana; Käär, Liina; Viin, Tiina; Reedi, Ene; Tamm, Tiina; Juust, Liis; Klepers, Andris; Pajusalu, Maarja; Tuulemäe, Birgit; Poom, Virve (2020). Aiaturismi käsiraamat. Eesti: AS PAJO.

 

3.1. Artiklid/peatükid lisas loetletud kirjastuste välja antud kogumikes (kaasa arvatud Web of Science Book Citation Index, Web of Science Conference Proceedings Citation Index, Scopus refereeritud kogumikud)

Haabu, Anneli; Koor, Tatjana; Viin, Tiina (2020). Developmental opportunities for destination marketing and management organizations: the case of Estonia. In: Izidora Marković Vukadin; Damir Krešić (Ed.). Tourism in the VUCA world: towards the era of (ir)responsibility. Proceedings book (2−13). Zagreb: Institute for Tourism.

Roosipõld, Anne; Loogma, Krista; Kurvits, Mare; Murtazin, Kristina (2020). Work-based Learning in Higher Education: Experience and Challenges of Learners, Workplaces and Institutions of Higher Education. In: NORDSCI International Conference. Conference Proceedings. (137−148). Sofia, Bulgaria: SAIMA CONSULT LTD. (Book 1). DOI: 10.32008/NORDSCI2020/B1/V3. 

Ruukel, Aivar, Reimann, Mart, Tooman, Heli (2020). Rural Tourism as a Tool for Sustainable Development: Lessons Learned in Estonia. In: Slocum, Susan L.; Klitsounova, Valeria (Ed.). Tourism Development in Post-Soviet Nations. (15−30). Switzerland: Palgrave Macmillian. DOI: 10.1007/978-3-030-30715-8_2.

 

3.2. Artiklid/peatükid lisas mitte loetletud kirjastuste välja antud kogumikes

Koor, Tatjana; Viin, Tiina; Marit Piirman; Juust, Liis (2020). Future scenarios for tourism education - main considerations for curriculum development. In: Evangelos, Christou; Kostas, Alexandris; Anestis, Fotiadis (Ed.). TOURMAN 2019 Conference Proceedings (118−124).“Tourism, travel & hospitality at crossroads: The way ahead” Thessaloniki, Greece, 24-27 October 2019. -.

Tooman, Heli (2020). Green product development and service design. In: Sanna-Maria Renfors (Ed.). Business from Nature. Handbook of Green Business Planning in Micro-Enterprises (75−85). Pori, Finland: Satakunta University of Applied Sciences.

Tooman, Heli (2020). Roheliste toodete ja teenuste disaini põhiprintsiibid, etapid ja tööriistad. Käsiraamat rohelise äritegevuse planeerimisest mikroettevõttes (75−85). Pärnu: Tartu Ülikooli Pärnu kolledž.

Piirman, Marit (2020). Communication in customer journey. In: Sanna-Maria Renfors (Ed.). Business from Nature. Handbook of Green Business Planning in Micro-Enterprises (101−111). Pori, Finland: Satakunta University of Applied Sciences.

 

5.2. Konverentsiteesid, mis ei kuulu valdkonda 5.1

Kurvits, Mare; Roosipõld, Anne (2020). WORK-BASED LEARNING IN HIGHER EDUCATION:EXPERIENCE AND CHALLENGES OF LEARNERS,WORKPLACES AND INSTITUTIONS OF HIGHER EDUCATION. In: .NORDSCI International Conference on Social Sciences, Online Exclusive Event, 12.-14.10.2020.

 

6.3. Populaarteaduslikud artiklid;

Heli Tooman; Marit Piirman; Gea Kammer (2020). Kriisi sattunud turism areneb uuel moel. Universitas Tartuensis, 2494 (6), 23−25.

Tooman, Heli (2020). Miks peaksid kohalikud elanikud turiste soovima ja hoidma? Pärnu Postimees (2−2).10.06.2020.

Tooman, Heli (2020). Tulevik - mõtestamise meistriklass. Pärnu Postimees (2−2).13.05.2020.

Tooman, Heli (2020). Maiad, mais, madu ja möiraahvid. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 1-2/2020, 34−39.

Tooman, Heli (2020). Kas olete alustanud päeva mõttega, et täna teen oma tööd halvasti? Pärnu Postimees (2).17.07.2020.

Tooman, Heli (2020). Külalislahkuse loovad võõrustaja ja külaline üheskoos. Pärnu Postimees.

Tooman, Heli (2020). Anne Roosipõld: Elu pakub põnevaid väljakutseid - olen julgenud neid vastu võtta. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 3, 48−53.

Piirman, Marit; Tooman, Heli (2020). Looduslik tooraine ei muuda firmat roheliseks. Universitas Tartuensis, 10, 36−37.

Tooman, Heli (2020). Ain Käpp: Inimene on õnnelik siis, kui tahab hommikul tööle ja õhtul koju minna. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 4, 54−61.

 

6.6. Muudes ajakirjades ja ajalehtedes avaldatud artiklid;

Tooman, Heli (2020). Academia Pernaviensis koondab kohalikku vaimueliiti. Pärnu Postimees, 190, 10−11.

Tooman, Heli; Piirman, Marit, Kammer, Gea (2020). Hariduse abil turismi päästmas. Postimees, 226, 15.

Tooman, Heli (2020). Unistus Rüütli tänavast kui heaolutänavast. Pärnu Postimees, 233, 2, 03.12.2020.

1.1. Teadusartiklid, mis on kajastatud Web of Science andmebaasides Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index, Arts & Humanities Citation Index, Emerging Sources Citation Index ja/või andmebaasis Scopus (v.a. kogumikud)

Kuura, Arvi; Lundin, Rolf A. (2019). Process perspectives on entrepreneurship and projects. International Journal of Managing Projects in Business.10.1108/IJMPB-12-2017-0165.

Piirman, Marit; Pratt, Stephen; Smith, Melanie; Tooman, Heli (2019). Assessing humour use in accommodation establishments: the Estonian context. European Journal of Humour Research, 7 (3), 63−83. DOI: 10.7592/EJHR2019.7.3.piirman.

 

1.2. Teadusartiklid teistes rahvusvahelistes teadusajakirjades, millel on registreeritud kood, rahvusvaheline toimetus, rahvusvahelise kolleegiumiga eelretsenseerimine, rahvusvaheline levik ning kättesaadavus ja avatus kaastöödele

Kuura, Arvi; Sandoval, Iñaki (2019). Improvisation in Project Management: Lessons From Jazz. Project Management Development – Practice and Perspectives, 8, 15−28.

 

1.3. Eelretsenseeritud teadusartiklid Eesti ja teiste riikide eelretsenseeritavates teadusajakirjades, millel on kohalik toimetuskolleegium, või eelretsenseeritud teadusartiklid Eesti kultuurile olulistes ajakirjades või teadusartiklid ajakirjades Akadeemia, Looming ja Vikerkaar.

Tooman, Heli (2019). Miks ja millist turismipoliitikat on Eesti riigil vaja? Riigikogu Toimetised, 40, 103−112.

 

3.1. Artiklid/peatükid lisas loetletud kirjastuste välja antud kogumikes (kaasa arvatud Web of Science Book Citation Index, Web of Science Conference Proceedings Citation Index, Scopus refereeritud kogumikud)

Roosipõld, Anne; Kurvits, Mare; Loogma, Krista (2019). The challenges of the professionalization of workplace supervisors in higher education. Contemporary Apprenticeship Reforms and Reconfigurations, 35: Contemporary Apprenticeship Reforms and Reconfigurations, Konstanz, Saksamaa, 21.-22.03.2019. Ed. Thomas Deibinger, Ursel Hauschildt, Philipp Gonon, Silke Fischer. Zürich, 205−209.

 

3.5. Artiklid/ettekanded, mis on avaldatud kohalikes konverentsikogumikes

Koor, Tatjana (2019). Stsenaariumite planeerimise meetodi rakendamine õppetöös. Õppejõult õppejõule 2019: õppimise dialoogid. Tartu. 17.01.2019.

5.2. Konverentsiteesid, mis ei kuulu valdkonda 5.1

Haabu, Anneli; Koor, Tatjana; Viin, Tiina (2019). Turismisihtkoha arendus- ja turundusorganisatsioonide arenguvõimalused Eesti näitel. In: Izidora Marcovic Vukadin; Sanda Corak (Ed.). Tourism in the Vuca World: Towards the era of (ir)responsibility. Book of abstracts. (70).Tourism in the Vuca World: Towards the era of (ir)responsibility. Dubrovnik, 6.-9.11.2019. Zagreb: Gradska Tiskara Osijek d.d..

Anne Roosipõld, Krista Loogma, Mare Kurvits (2019). Supervision of Work-based Learning in Vocational and Higher Education. The Estonian case. In: . The 4th International ProPEL (Professional Education, Practice and Learning)Conference 2019, Sydney, 9-11.12.2019.

 

6.3. Populaarteaduslikud artiklid;

Tooman, Heli (2019). Seiklused Sarasotas. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 1, 80−83.

Tooman, Heli (2019). Garri Raagmaa: Pole praktilisemat asja kui hea teooria! Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 2, 66−73.

Tooman, Heli (2019). Päev, mis läheb Tartu ülikooli Pärnu kolledži ajalukku. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 2, 64−65.

Tooman, Heli (2019). Annely Akkermann: Soovin, et meie maailmavaade oleks avaram, tegevused hoolivamad ja hoidvad. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 3, 80−85.

Tooman, Heli (2019). Margus Sameli tegus aasta EASi turismiarenduskeskuse direktorina. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 156 (4), 70−75.

1.2. Teadusartiklid teistes rahvusvahelistes teadusajakirjades, millel on registreeritud kood, rahvusvaheline toimetus, rahvusvahelise kolleegiumiga eelretsenseerimine, rahvusvaheline levik ning kättesaadavus ja avatus kaastöödele

Noppel, A. (2018). The Relationship Between Entrepreneurship Competence in Engineering Educators and Engineering Pedagogy Competences. Research in Economics and Business: Central and Eastern Europe, 10 (1), 55−73.

 

1.2. Teadusartiklid teistes rahvusvahelistes teadusajakirjades, millel on registreeritud kood, rahvusvaheline toimetus, rahvusvahelise kolleegiumiga eelretsenseerimine, rahvusvaheline levik ning kättesaadavus ja avatus kaastöödele

Viin, Tiina; Juust, Liis (2018). Factors affecting tourism student participation in study abroad in the sample of students of TU Pärnu College. Journal L'Association 1901 “SEPIKE”, 1 (19), 244−249.

 

2.1. Monograafiad

Tooman, Heli (2018). Eesti turismi 100 aastat. Rändamisest sihipärase turismikorralduseni. Post Factum.

 

3.5. Artiklid/ettekanded, mis on avaldatud kohalikes konverentsikogumikes

Koor, Tatjana (2018). The Impact of Implementing Scenario Planning as a Teaching Method on the Students’ Learning Process. 100.

 

5.2. Konverentsiteesid, mis ei kuulu valdkonda 5.1

Roosipõld, A., Kurvits, M. (2018). The new challenge to Estonian University of Applied Sciences. How to support the workplace supervisors in the process of assessing students. EURASHE 28th Annual Conference ‘Partnerships for Digital Future - Strategic role of professional higher education for society’,19.-20.04.2018, Tallinn. 20.04.2018.

 

6.2. Õpikud ja muud õppeotstarbelised publikatsioonid, v.a. kõrgkooliõpikud;

Viin, T.; Koor, T.; Kose, M.; Juust, L.; Aus, P. (2018). Ghid de orgniazre a evenimentelor. Sündmuskorralduse käsiraamat. Tartu Ülikooli Pärnu kolledž.

 

6.3. Populaarteaduslikud artiklid;

Tooman, Heli (2018). Viivika Orula: Kui turismis suurelt ei mõtle, siis ei juhtugi midagi suurt. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 147 (1), 46−53.

Tooman, Heli (2018). Jaan Ratnik: Mitmed olulised asjad mu elus on sündinud juhuste tõttu. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 147 (1), 54−61.

Tooman, Heli (2018). Suur unistaja Sulev Roosma. GO Reisiajakiri, 1, 72−76.

Tooman, Heli (2018). Kaido Ojaperv: Selleks, et silma paista, tuleb olla pühendunud. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 2, 62−69.

Tooman, Heli (2018). Piret Kallas: Minu töö om rohkem taustatöö, aga mulle see sobib. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 3, 46−53.

Tooman, Heli (2018). Kaie Nurmeste: Reisiesindaja on puhver firma ja kliendi vahel. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 4, 46−53.

Tooman, Heli (2018). Aare Mae: Iga giid on oma maa saadik. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 4, 54−61.

Tooman, Heli (2018). Ülle Parbo: Igat tööd tuleb teha südamega ja hästi. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 5, 50−55.

Tooman, Heli (2018). Heldur Allese: Mulle meeldib hea ja mugav elu, soovin seda pakkuda ka meie klientidele. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 5, 56−61.

Piirman, Marit; Tooman, Heli (2018). Turism = NatureBizz. Tartu Ülikooli Pärnu kolledži turismiosakond uurib oma äris loodusressursse kasutavaid mikroettevõtjaid. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 5, 42−43.

Tooman, Heli (2018). Riina ja Enn Rand: Meie külalised hotellis Victoria ja Maria talus on meie endi sarnased. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 6, 42−47.

Tooman, Heli (2018). Virge ja Jaak Valge: Meil on traditsiooniks igaõhtune toost ilusa elu terviseks! Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 6, 48−54.

 

6.4. Populaarteaduslikud raamatud;

Tooman, Heli (2018). Andrus Nõmm: Ei osanud arvata, et nii kauaks turismis riigitööle jään. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 3, 54−61.

 

6.7. Muu loome

Koor, Tatjana; Viin, Tiina; Juust, Liis (2018). Lahemaa rahvuspargi turismipiirkonna säästva arengu strateegia 2019-2030+.

3.5. Artiklid/ettekanded, mis on avaldatud kohalikes konverentsikogumikes

Koor, Tatjana (2017). Probleemipõhise õppe (PPÕ) kui õppimise ja õpetamise head tava toetava meetodi tulemuslik rakendamine õppetöös. Õppejõult õppejõule 2017: oma õpetamise arendamine. Posteriraamat: Õppejõult õppejõule 2017: oma õpetamise arendamine. Tartu. 19.01.2017. Tartu Ülikool, 14.

1.2. Teadusartiklid teistes rahvusvahelistes teadusajakirjades, millel on registreeritud kood, rahvusvaheline toimetus, rahvusvahelise kolleegiumiga eelretsenseerimine, rahvusvaheline levik ning kättesaadavus ja avatus kaastöödele

Kuura, Arvi (2016). Projects and Processes: Strangers or Cousins? Project Management Development – Practice and Perspectives, 197−212.

Kurvits, Mare; Kull, Aet; Roosipõld, Anne (2016). Development of occupations in the new entrepreneurial working life situation: an example of a chef’s profession. Open Journal of International Education, 68−84.

 

3.2. Artiklid/peatükid lisas mitte loetletud kirjastuste välja antud kogumikes

Õun, Kandela; Mägi, Merle; Noppel, Airi (2016). Learning Business Trough Simulation Games. Survey Among Students Who Played Developed Games. In: Wach-Kakolewicz, Anna; Muffoletto, Roberto (Ed.). Perspectives on Computer Gaming in Higher Education (89−102). Poznan: Bogucki Wydawnictwo Naukowe.

Piirman, Marit; Tooman, Heli (2016). Using Humour in Estonian Accommodation Establishments. In: Kozak, Metin; Kozak, Nazmi (Ed.). 8th World Conference for Graduate Research in Tourism Hospitality and Leisure. 24.-29. May, 2016, Bodrum, Turkey. Conference Proceedings. (353−358). Anatolia: An International Journal of Tourism and Hospitality Research.

Tooman, Heli; Müristaja, Heli; Vallimäe, Henn; Piirman, Marit (2016). Eestis korraldatavate rahvusvaheliste spordiürituste hetkeolukord ja tulevikupotentsiaal. Liikumine ja Sport, 12, 18−25.

 

3.4. Artiklid/ettekanded, mis on avaldatud valdkonda 3.1. mittekuuluvates konverentsikogumikes

Viin, Tiina; Juust, Liis (2016). Factors affecting tourism student participation in study abroad in the sample of students of TU Pärnu College. N/A−N/A.

 

6.3. Populaarteaduslikud artiklid;

Tooman, H. (2016). Eesti turismi sada aastat. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 1, 5.

 

6.7. Muu loome

Roosipõld, Anne (2016). Studying in cooperation networks as means of teaching entrepreneurship on restaurant business curriculum. In: .6th Annual International Conference on Innovation and Entrepreneurship, IE 12.-13.12. 2016, Singapur..

2.3. Dissertatsioonide seerias ilmunud dissertatsioonid (v.a. käsikirjalised);

Roosipõld, Anne (2015). Professionaliseerumine ja õppimise muutused kaasaegses ühiskonnas peakoka ameti näitel. Tallinna Ülikool.

 

3.4. Artiklid/ettekanded, mis on avaldatud valdkonda 3.1. mittekuuluvates konverentsikogumikes

Tooman, Heli (2015). Reisimotivatsioon ja pensionäridest reisijate vajadused. Albu, Angela (_EditorsAbbr). Seeniorturismi käsiraamat (21-27). Pärnu: Tart Ülikooli Pärnu kolledž.

Tooman, Heli (2015). Travel motivation and senior traveller's needs. In: Albu, A. (_EditorsAbbr). Senior Tourism Handbook (22-28). Pärnu: Tartu Ülikooli Pärnu kolledž.

 

3.5. Artiklid/ettekanded, mis on avaldatud kohalikes konverentsikogumikes

Viin, T.; Koor, T. (2015). Vaatlusprotsessis kogetu rakendamise võimalused. Õppejõult õppejõule 2015: Kollegiaalne tagasiside. Vaatmikuraamat: Õppejõult õppejõule 2015: Kollegiaalne tagasiside. Tartu, 14.01.2015. Tartu: Tartu Ülikool, 33.

 

5.2. Konverentsiteesid, mis ei kuulu valdkonda 5.1

Tooman, H. (2015). The importance and practical value of small data on designing and developing wellness holiday destinations. The t-Forum 2015 Global Conference. Tourism Intelligence in action.: The t-Forum 2015 Global Conference. Tourism Intelligence in action. 4.-7. May 2015, Naples, Italy. _EditorsAbbr Jafari, J., Morvillo, A. Naples, Italy: The Institute for Research on Innovation and Services for Development (IRISS), 44.

 

6.3. Populaarteaduslikud artiklid;

Tooman, H. (2015). Reis Aasia Hawaiile ja maailma lõppu. GO Reisiajakiri, 3, 62-66.

Tooman, H. (2015). Kel veel reisiplaanid tegemata, minge Assooridele. Reisimaailm. Turismi, majutuse ja toitlustuse erialaajakiri, 4, 50-55.

 

6.7. Muu loome

Roosipõld, Anne (2015). Reprofessionalisation of chefs and deprofessionalisation of teachers and their learning in cooperation networks. In: .13th APacCHRIE Conference “ Hospitality and Tourism in Greening World: Challenges and Opportunities”, New Zealand, Auckland, 10.-12.06. 2015.

Kas leidsite vajaliku informatsiooni? *
Aitäh tagasiside eest!