12.05.2014 .a lõpetas TÜ Pärnu kolledži Väärikate Ülikooli viies lend

12. mail 2014.a toimus hotell Strand SPA & Konverentsihotelli saalis 500 osalejaga Väärikate Ülikooli viienda lennu lõpuaktus.
Sügisel õppima asunud 486-st õppurist lõpetas 426, mis moodustab tervenisti 87% alustanutest, vanim lõpetaja oli 93-aastane.

Lõpuaktuse põhiettekandjaks teemal „Number passis ei määra ühiskondlikku aktiivsust“ oli Erkki Bahovski Euroopa Komisjoni Eesti esindusest.
Õppureid tervitasid kolledži direktor Henn Vallimäe, Riigikogu liige Annely Akkermann ning maavanem Andres Metsoja, muusikalist vahepala pakkus pereansambel Rannarada.

Tänati abistajaid ja toetajaid, sh Tervis Ravispaahotell, Swedbank, Pärnu Linnavalitsus, Pärnu Maavalitsus.
Väärikate Ülikooli eestseisus omistas teenetemärgi Tervis Ravispaahotelli juhile Jaan Ratnikule ning TÜ Pärnu kolledži direktorile Henn Vallimäele.

Viis aastat tagasi püstitati Väärikate Ülikooli eesmärk: „anda 50-aastastele ja vanematele pärnumaaalastele teavet ühiskonnas toimuvate protsesside ja muutuste mõistmiseks, eluteel võrdväärseks liikumiseks ning aktiivseks võimetekohaseks osalemiseks ühiskondlikus elus“.

Toonasest algatusest on saanud üle-eestiline elukestva õppe üks musterprogramm. TÜ Pärnu kolledžis on viie aasta jooksul välja antud 1910 Väärikate Ülikooli lõputunnistust.
Kõigil viiel aastal on kursused edukalt lõpetanud tervenisti 113 õppurit. Täiendust loengutele pakkus 10 erineva teemaga õpituba ja arvukad õppekäigud.

Õppurite tagasisidest enammeeldinud lektorite, ettekannete ja õpitubade teemade kohta tõusis selgelt esile aktiivne huvi poliit-, reisi- ja toidumaailma vastu, lisaks sugupuu uurimise ja loodusega seonduv.

Tänaseks korraldatakse Pärnust võrsunud Väärikate Ülikooli kursusi lisaks Pärnule Tartus, Tallinnas, Kuressaares, Viljandis, Türil ning alates möödunud sügisest ka Narvas.

Järgnevaks seab kolledž omale ülesandeks anda võimalusi ettevõtlikele ja aktiivsetele väärikatele õppuritele oskuste-, jõu- ja huvikohase osaajaga töö leidmiseks. Veelgi enam – võimalusel käivitada „väärikatelt väärikatele“ mõlemapoolse kasuga, vahendajateta, teenuste pakkumise süsteem.

Foto: Kristi Kuusmik-Orav
Foto: Kristi Kuusmik-Orav