Lisavõimalused magistrandile 

Magistrantidel  on lisaks eelnimetatutele võimalik taotleda stipendiume (Kristjan Jaagu stipendiumid, Dora Pluss) ka lühiajalisteks välissõitudeks konverentsi või seminari külastamiseks, ettekande tegemiseks, uurimisteemaga seotud uuringu läbiviimiseks või vabalt valitud ülikoolis õppimiseks. 

 

Dora Pluss 

Toetatakse õppe- ja teadustööga seotud lühiajalist õpirännet välisriikidesse. Tegevust finantseerib Euroopa Regionaalarengu Fond. Tegevuse elluviijaks on Haridus- ja Noorteameti rahvusvahelistumise osakond.  

Toetuse andmise eesmärk 
Lühiajalise õpirände toetamise eesmärk on parandada noorteadlaste ja magistrantide teadlikkust erinevatest õppe- ja teaduspraktikatest ning nende osalemist rahvusvahelistes koostööprojektides, tõsta doktoriõppe efektiivsust ning tugevdada Eesti ülikoolides pakutava doktoriõppe vastavust innovaatilise doktoriõppe printsiipidele. 

Toetatakse järgmisi tegevusi(prioriteetide järjekorras): 

  1. Konverentsil osalemine suulise ettekandega 
  2. Konverentsil osalemine stendiettekandega 
  3. Konverentsil osalemine 
  4. Seminaril, kursusel, töötoas osalemine juhul, kui käsitletavat teemat saab seostada stipendiaadi poolt täidetava õppekavaga. 
  5. Teised õppe- ja teadustööga seotud tegevused (näiteks raamatukogus töötamine, labori kasutamine, õppematerjali arendamine, töö juhendajaga, välitöödel osalemine, konsultatsioonid).  

Ürituse teema peab olema stipendiaadi uurimistööga tihedalt seotud. 
Valdkonna komisjon võib muuta prioriteetide järjekorda, avalikustades valdkonna komisjoni kinnitatud prioriteetide järjekorra ülikooli kodulehel. 
 
Toetuse suurus ja vajaliku dokumendid 

Pärnu kolledžis oodatakse taotlusi iga kuu 1. kuupäevaks(v.a 1. juuli). 

Lisainfo: info@pc.ut.ee, 445 0520 

Dora Pluss taotluse esitamine

 

Kristjan Jaagu stipendium 


Kristjan Jaagu stipendiumiprogramm on Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Haridus- ja Noorteameti koostöös algatatud riiklik stipendiumiprogramm, mille eesmärk on toetada Eesti kõrgkoolide magistri- ja doktoriõppe üliõpilaste õpinguid välisülikoolide juures ning magistri- ja doktoriõppe üliõpilaste ning õppejõudude õppe- ja teadustööga seotud välislähetusi. 
 
Stipendiumiprogramm pakub stipendiume kahes kategoorias: 

  • VÄLISÕPINGUTE STIPENDIUM – välisõpingud 31 päeva kuni 12 kuud, sihtrühm doktorandid ja magistrandid. 
    Taotluste esitamise tähtaeg: 1. mai ja 15. oktoober 
     
  • VÄLISLÄHETUSTE STIPENDIUM – välislähetus kuni 30 päeva, sihtrühm noorteadlased ja magistrandid.
    Taotluste esitamise tähtajad: 1. märts, 1. juuni, 1. oktoober1. detsember. 

Stipendiume vahendab Haridus- ja Noorteamet.
Täpsemat infot programmi ja kandideerimistingimuste kohta leiab Haridus- ja Noorteameti kodulehelt. Taotlemine toimub veebipõhise taotlussüsteemi kaudu. 

Kontaktisik Haridus- ja Noorteametis: Marilyn Fridolin, Stipendiumite ja toetuste büroo vanemspetsialist, marilyn.fridolin@harno.ee, 6999 397