Pärnu kolledžis, koostöös Pärnumaa Kutsehariduskeskusega, toimus hiljuti erakordne kolmepäevane veinietiketi kursus. Kursuse eesmärk oli arendada söögi- ja veinikultuuri. Kursusel keskenduti viinamarjasortidele, veinide ajaloolisele taustale, valmistusmeetoditele ning veinide sobivusele erinevate toitudega, samuti käsitleti veinide serveerimist ja säilitamist.
Kursus oli suunatud eelkõige turismi eriala õppijatele, aidates neil paremini mõista ja austada külastatavate sihtkohtade kultuurilisi traditsioone. Veinikultuuri tundmine on oluline osa turismisektori professionaalsusest, aidates luua kvaliteetseid ja meeldejäävaid turismikogemusi.
Erilist tähelepanu pöörati kursusel praktilisele kogemusele. Õppijad said osa restoranisimulatsioonist, kus toidud valmistas tuntud kokk Herkki Ruubel ja veiniteadmisi jagas Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president Kristjan Markii. See andis õppijatele võimaluse kogeda toidu ja veinide sobitamist reaalses keskkonnas.
Minu jaoks oli väga huvitav õppida, kuidas sobitada veini toiduga. Kuidas erinevad toidud mõjutavad veini maitset ja vastupidi.
Pärnu kolledži turismiteenuste kaasprofessori ja kursuse eestvedaja Anne Roosipõllu sõnul oli õppurite tagasiside väga positiivne ja eriti hinnati kursuse praktilist lähenemist. "Õppijad tõid esile, et teoreetiliste teadmiste kõrval on oluline kogeda toidu ja veinide sobitamist praktikas. Veinikultuuri ja -etiketi mõistmine on oluline osa klienditeenindusest turismisektoris, aidates paremini mõista erinevate kliendigruppide vajadusi ja luua elamusi pakkuvaid kogemusi", lisas Anne Roosipõld.
Pärnu kolledž jätkab innovaatiliste ja praktiliste kursuste pakkumist, et rikastada oma õppijate teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud edukaks karjääriks turismisektoris.