Autor:
Sandra Peegel

Ligipääsetav turism intellektipuuetega inimestele

Kutsume Teid TÜ Pärnu kolledži ja Pärnu muuseumi poolt korraldatud ligipääsetava turismi infopäevale, kus tähelepanu all on ligipääsetava külastuse kujundamine intellektipuuetega inimestele. Üritusel tutvustatakse uut e-käsiraamatut ligipääsetavate turismiteenuste loomiseks intellektipuuetega inimestele ning antakse praktilisi soovitusi kuidas väikeste parendustega olemasolevaid teenuseid kujundada nii, et kõik sellest võidavad.

AJAKAVA

12.00–12.20 Ürituse avasõnad, ülevaade projektist “MindTour” - Liina Käär (TÜ Pärnu kolledž), Marco Scholtz (Thomas More'i Ülikool, Belgia)

12.20–13.00 Ligipääsetav turism: kas ja miks on vaja ligipääsetavust turismis? - Tatjana Koor, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS)

13.00–13.30 Psüühiline erivajadus – kes on sihtgrupp ning mis on nende peamised vajadused? - Helle Känd, MTÜ Tartu Maarja Tugikeskus

13.30–14.15 Projekti MindTouri kogemused: uute teenuste prototüübid Belgiast, Lätist ja Eestist. Käsiraamatu “Ligipääsetavate turismiteenuste loomine psüühilise erivajadusega inimestele” tutvustus - Liina Käär (TÜ Pärnu kolledž), Aija van der Steina (Läti Ülikool), Marco Scholtz (Thomas More'i ülikool)

14.15–14.45 Kohvipaus. Võimalus lähemalt tutvuda projekti raames loodud prototüüpidega.

14.45–15.45 Ringkäik Pärnu muuseumis, kus tutvustatakse muuseumi väljakutseid seoses ligipääsetavusega ning lahendusvõimalusi kaasava muuseumielamuse loomiseks. Lisaks ringkäigule püsiekspositsioonis tutvustatakse osalejatele muuseuminäitust “Une hõlmas”.

15.45–16.00 Kokkuvõte üritusest.

Regustreeru:
https://docs.google.com/forms/d/11sCwEvU7RGzYSfqQfLUuQ0BKAdePiikhJ46FXtXJRqo/viewform?edit_requested=true

Näitus Pimedusega loodud

Näitus “Pimedusega loodud"

Näitus "Armastusega"

Malle Erendi isikunäitus “Armastusega".
Harmonia Universitatis

Õppeaasta viimane kontsert sarjas „Harmonia Universitatis“