Mikrokraadiprogramm "Toit ja disain" pakub ainulaadset võimalust täiendada teadmisi toidutehnoloogia ja disaini vallas koostöös Eesti tippülikoolidega. Programm on mõeldud peakokkadele, kokkadele, toitlustusjuhtidele ja kõigile, kes soovivad alustada karjääri toitlustusvaldkonnas.
Mis teeb programmi eriliseks?
Õppekava ühendab praktilise õppe ja teooria, arutelud ning juhtumianalüüsid. Õpingud hõlmavad kolme põhiteemat:
Toidu sensoorne analüüs (TalTech, 6 EAP)
Toidukeemia avaldumine praktikas (Tallinna Ülikool, 6 EAP)
Toitlustusteenuste disain ja arendus (TÜ Pärnu kolledž, 5 EAP)
Programm käsitleb selliseid valdkondi nagu disainmõtlemine, teenusedisaini protsess, toiduainekeemia ja sensoorsete võimete arendamine praktilise toiduvalmistamise kaudu. Lisaks koostatakse terviklik toitlustusprotsessi arendusprojekt, mis toetab osalejate professionaalset arengut.
Toimumisaeg ja -koht
Õppeperiood: 3. veebruar – 16. juuni 2025
Õppepäevad: kaks korda kuus kahepäevaste tsüklitena
Asukoht: Tallinna Tehnikaülikool
Osalemise tingimused
Maht: 17 EAP (ainepunkte saab üle kanda tasemeõppesse)
Hind: 1870 eurot (võimalik tasuda osade kaupa)
Registreerimine: kuni 22. jaanuarini 2025
Õppejõududeks on oma ala tipud, sealhulgas TalTechi, Tallinna Ülikooli ja TÜ Pärnu kolledži lektorid. Programmi soovitavad Eesti Peakokkade Ühenduse liikmed Rudolf Visnapuu, Rene Uusmees ja Herkki Ruubel.