3.12.2014 tähistas TÜ Pärnu kolledž rahvusülikooli 95. aastapäeva

TLÜ EHI vanemteadur Marju Kõivupuu pidas avaliku loengu teemal „Pärimusest (kultuuri)pärandiks“, kus arutleti,  mis tähtsus või tähendus on tänasele inimesele rahvakalendri tähtpäevadel, vaarema kootud kinnastel, vaarisa raiutud rehetarel, linnapiiril kasvaval põlispuul ja mäekalda all vuliseval allikal või kodutänava korrus- ja eramajadel ning vana puumaja keldris asuval nurgapoel.
Milleks me üldse vajame (kultuuri)pärandit?

TÜ Pärnu kolledži üliõpilasesinduse juhtimisel toimus Pärnu linna tänavatel traditsiooniline tõrvikrongkäik.

Kolledži raamatukogus toimus pidulik aktus-kontsert, kus lühiettekande emakeelse ülikooli saamisloost esitas Meelis Sarv.
Aastapäeva tervitusega esines kolledži direktor  Henn Vallimäe.

Anti üle lõpudiplomid talvistele kolledži lõpetajatele -  Laura Kala, Heli Allika, Katriin Kalling, Gerly Soieva.

Samuti avaldas kolledž tänu ja tunnustust organisatsioonidele ja praktikajuhendajatele -  AS Pärnu Vesi, MS Balti Trafo OÜ, OÜ Helpir, Scanfil OÜ, PEAK, Töötukassa, Pärnu Linnavalitsus, Pärnu haigla, Eesti Energia AS, Elion Ettevõtted AS, Pärnu Shalomi Lastemaja, Caritas, Pärnu Eakate Avahoolduskeskus, Paiksue Põhikool, Tammiste Hooldekodu, Astangu Kutserehabilitatsioonikeskus, SA Pärnumaa Turism, Swissotel Pürovel Spa, Strand Spa ja konverentsihotell, harmoonium, Kubija Hotell ja Loodusspaa, EAS, Hotell Telegraaf, Pärnu Muuseum.

TÜ 2014. aasta programmijuhi tunnustuse pälvis lektor Tiina Viin.
2014.a üliõpilaste tagasiside põhjal tunnustati kolledži kolme parimat õppejõudu, kelleks osutusid dotsent Heli Tooman, lektor Dagmar Narusson ja lektor Varje Kodasma.

Täiendkoolituste korraldamise positiivse tagasiside eest tunnustati täiendusõppe koordinaator Merileid Vinkler´it.

Lektor Gerda Mihhailvoa, assistent Tatjana Koor ning lektor Heli Müristaja pälvisid tunnustuse rahvusvahelise konverentsi IRSSM korraldamise eest.

Rahvusülikooli 95. aastapäeval kuulutas Pärnu Maavalitsus tavakohaselt välja oma stipendiaadid, valik tehti tänavuste lõpetajate diplomitöödest, mis käsitlevad maakonna arengut.

Žürii liige, maavalitsuse arengutalituse juhataja Urmas Kase ütles, et konkursi aluseks on Tartu ülikooli Pärnu kolledži ja maavalitsuse vahel 2. detsembril 1999 sõlmitud koostööleping ja seekord anti stipendiumid välja 15. korda.

Peapreemia pälvis Kaire Kongas uurimusega “Spaa külastusmotiivid Soome kliendi näitel”, juhendaja professor Maaja Vadi.

Teise koha vääris Triin Mägeri töö “Sotsiaalmeedia roll vägivaldse käitumise kujundajana Pärnu kolme kooli 7.–9. klasside noorte seas Facebooki ja Ask.fm näitel”. Teda juhendas dotsent Tiiu Kamdron, kaasjuhendaja oli lektor Kandela Õun.

Kolmandaks jäi Margit Krjukov, kelle teema oli “Raske ja sügava puudega laste hooldamine kodus: probleemid ja teenuste vajalikkus ning kättesaadavus Pärnumaa näitel”. Juhendaja oli dotsent Tiiu Kamdron.

Tunnustussõnad ütles stipendiaatidele maavanem Andres Metsoja.

TÜ Pärnu kolledž tänas Pärnu Maavalitsust 15. aastat kestnud tulemusliku koostöö eest.

Muusikalist elamust pakkus kohalviibijatele Lavassaare Trio.