Kokkade akadeemia koosneb kolmest mikrokraadiprogrammist. Esimene neist, „Toidutehnoloogia ja -disain: kokk kui disainer“ algab 2023. aasta sügisel.
Programmis õpitakse:
Mikrokraadiprogramm võimaldab toiduvalmistamisele läheneda teaduspõhiselt, mis tuleb kasuks nii restorani menüüde arendamisel ja tipptaseme saavutamisel kui ka võistlustel.
Toimumisaeg: 02.10.2023 - 31.12.2023. Õpe toimub kahepäevaste tsüklitena kaks korda kuus.
Toimumiskoht: Tallinn (Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool) ja Pärnu (TÜ Pärnu kolledž)
Maht: 17 EAP-d (ainepunkte on võimalik üle kanda tasemeõppesse)
Hind: 1870 eurot (võimalik tasuda ka osade kaupa)
Õppejõud:
Sihtrühm: peakokad, kokad, toitlustusjuhid ja inimesed, kes soovivad alustada tegevust toitlustusvaldkonnas.
Sisu: õppes on omavahel ühendatud teooria, praktiline tegevus, arutelud ja juhtumid kokkade tööst. Õppeained toetavad õppija professionaalset arengut. Õpingute jooksul läbitakse sellised teemad nagu toidu sensoorne analüüs ja meetodid, toiduainekeemia olemus, disainmõtlemine ning teenusedisaini protsess.
Praktilises osas rakendatakse katsemeetodeid õppijate sensoorsete võimete väljaselgitamiseks ning arendamiseks, kasutatakse toidukeemiat praktilises toiduvalmistamises ja koostatakse tervikliku toitlustusprotsessi arendusprojekt.
Mikrokraadiprogrammi soovitavad Eesti Peakokkade Ühenduse liikmed, peakokad Rudolf Visnapuu, Rene Uusmees ja Herkki Ruubel.
Mikrokraadiprogramm koosneb kolmest tasemeõppe ainest.
Nõuded lõpetamiseks: olemasoleva toitlustusteenuse või -toote parendus või uue toitlustusteenuse või -toote kontseptsioon, mis esitatakse lisaks praktilisele tööle ka kirjaliku tööna.
Registreerumine: kuni 28.09.2023 e-postil kristel.teearu@ut.ee