Mikrokraadiprogramm "Toit ja disain" (Tasuta!)

10 sammu eduka restorani avamiseks
Autor: Canva

Mikrokraadiprogrammi eesmärk on toetada täiendusõppijaid toidutehnoloogia teadmistele tuginedes uute toodete ja teenuste disainimisel ning arendamisel, uute materjalide kasutuselevõtmisel toiduainete sektoris, et suurendada ettevõtete ja õppijate konkurentsivõimet.

Mikrokraadiprogramm ühendab toidukeemia ja sensoorika toote- ja teenusedisainiga, mis võimaldab õppijal aru saada toitlustusettevõttest kui ühtsest süsteemist, kus on seotud teaduslik toiduvalmistamine, menüü koostamine ja laiem teenusedisain.

Mikrokraadiprogramm on valminud koostöös Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech), Tallinna Ülikooli ja Tartu Ülikooli Pärnu kolledžiga.

Toimumisaeg: 03.02.2026 - 27.05.2026. Programmis õppimiseks saab tööandjalt taotleda õppepuhkust.

Toimumiskoht: Õpe toimub Tallinna Tehnikaülikoolis (Akadeemia tee 15, Tallinn), Tallinna Ülikoolis (Narva mnt 25, Tallinn) ning ühel nädalal ka TÜ Pärnu kolledžis (Ringi tn 35, Pärnu)

Maht: 17 EAP (auditoorne õppetöö: 144 akad. tundi, iseseisev töö: 298 akad. tundi)

Hind: tasuta*
*Koolitusel osalemine on tasuta tingimusel, kui koolitus läbitakse täies mahus. Nimetatud tingimuse mittetäitmisel käsitletakse osalemist tavakoolitusena vastavalt TalTechi täiendõppe eeskirjale.

Registreerumine: Registreerumise tähtaeg on 18.12.2025**
** Registreerumine ei taga automaatselt kohta koolitusel. Valiku kriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine. Kui olete osalejate hulka arvatud, võetakse Teiega enne koolituse algust ühendust.

Vaata ka: mikrokraadiprogrammi tutvustus TalTechi kodulehel

REGISTREERU MIKROKRAADIPROGRAMMI

Image
Kaasrahastatud Euroopa Liit
  • Programm ühendab toidukeemia, sensoorika ja teenusedisaini, andes tervikliku arusaama toitlustusettevõttest kui süsteemist;
  • õpe sisaldab loenguid, seminare, laboripraktikume, rühmatöid ja õppekäike, mis annavad kogemuse reaalses arendusprotsessis;
  • kursust veavad TalTech, Tallinna Ülikool ja Tartu Ülikooli Pärnu kolledž, pakkudes eri vaatenurki ja kogemusi.

  • Anne Roosipõld (Tartu Ülikool)
  • Kristel Vene (Tallinna Tehnikaülikool)
  • Tiina Lõugas (Tallinna Tehnikaülikool)
  • Tiina Vänt (Tallinna Ülikool)
  • Marit Piirman (Tartu Ülikooli Pärnu kolledž)
  • Maria Ader-Bailey (DESIGN BY MAS OÜ)

Mikrokraadiprogrammi on oodatud õppima külalismajanduse, kaubandus- jm teenuste juhid, restoranide ja kohvikute juhid.

Toitlustuskorraldajad, restoranipidajad, toidutehnoloogid, toitlustusega tegelevad spetsialistid, kes soovivad oma teadmisi ja oskusi täiendada ning uusi tooteid välja töötada.

Mikrokraadiprogramm koosneb kolmest õppeainest:

  • Toidu sensoorne analüüs (6 EAP-d)
  • Toidukeemia ja avaldumine praktikas (6 EAP-d) - õppeaine viib läbi Tallinna Ülikool
  • Toitlustusteenuste disain ja arendus (5 EAP-d) - õppeaine viib läbi Tartu Ülikooli Pärnu kolledž

Koolituspäevad

  • 3.veebruar 2026 (03.02.2026 10:00 - 03.02.2026 17:00)
  • 4. veebruar 2026 (04.02.2026 09:00 - 04.02.2026 16:00)
  • 17. veebruar 2026 (17.02.2026 10:00 - 17.02.2026 17:00)
  • 18. veebruar 2026 (18.02.2026 09:00 - 18.02.2026 16:00)
  • 3. märts 2026 (03.03.2026 10:00 - 03.03.2026 17:00)
  • 4. märts 2026 (04.03.2026 09:00 - 04.03.2026 16:00)
  • 17. märts 2026 (17.03.2026 10:00 - 17.03.2026 17:00)
  • 18. märts 2026 (18.03.2026 09:00 - 18.03.2026 16:00)
  • 31. märts 2026 (31.03.2026 10:00 - 31.03.2026 17:00)
  • 1. aprill 2026 (01.04.2026 09:00 - 01.04.2026 16:00)
  • 14. aprill 2026 (14.04.2026 10:00 - 14.04.2026 17:00)
  • 15. aprill 2026 (15.04.2026 09:00 - 15.04.2026 16:00)
  • 28. aprill 2026 (28.04.2026 10:00 - 28.04.2026 17:00)
  • 29. aprill 2026 (29.04.2026 09:00 - 29.04.2026 16:00)
  • 12. mai 2026 (12.05.2026 10:00 - 12.05.2026 17:00)
  • 13. mai 2026 (13.05.2026 09:00 - 13.05.2026 16:00)
  • 26.mai 2026 (26.05.2026 10:00 - 26.05.2026 17:00)
  • 27. mai 2026 (27.05.2026 09:00 - 27.05.2026 16:00)
  • Oskad rakendada toidu sensoorse analüüsi meetodeid, et hinnata toidu organoleptilisi omadusi ja tagada kvaliteet;
  • mõistad toidukeemial põhinevate tehnoloogiliste protsesside olemust ning oskad neid teadlikult kasutada toidu valmistamisel;
  • oskad kasutada omandatud teadmisi toidu toote- või teenusearendusprojekti kavandamisel ja elluviimisel.

Lõpetajad saavad Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) täiendusõppe tunnistuse.

Registreeruda saab kuni 18.12.2025*

REGISTREERU MIKROKRAADIPROGRAMMI

*Registreerumine ei taga automaatselt kohta koolitusel. Valiku kriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine. Kui olete osalejate hulka arvatud, võetakse Teiega enne koolituse algust ühendust.

Koolitusel osalemine on tasuta tingimusel, kui koolitus läbitakse täies mahus. Nimetatud tingimuse mittetäitmisel käsitletakse osalemist tavakoolitusena vastavalt TalTechi täiendõppe eeskirjale.

Koolitusest loobumisest palume teavitada niipea kui võimalik. Koolitusest loobumise tingimused vastavalt TalTechi täiendõppe eeskirjale.